Таратор за вегетарианци

Без кисело мляко, но със страхотен вкус

2 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

400 г орехи
2 краставици
2 скилидки млечен чесън
1 връзка копър
1 ч. л. сол
50 мл олио
сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Орехите се заливат с 800 мл студена вода и се оставят да се накиснат за едно денонощие. След това се отцеждат и се изплакват под течаща вода. 

Прехвърлят се в шейкър кана, заливат се с 1 л ледена вода и се смилат. Прецежда се. Ако е нужно, се долива още вода. 

Прибавят се лимоновият сок, олиото и солта и пак се смила. Прибира се в хладилник. 

Краставиците се белят и се режат на малки кубчета, чесънът се бели и се намачква на паста с малко сол, а копърът се наситнява. 

Към охладеното ядково мляко се прибавят краставиците, копърът и чесънът.

Готовият таратор се прибира в хладилник поне за 1 час преди поднасяне. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти