Питки от нахут

Вкусна вегетарианска идея

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

2 ч.ч. брашно от нахут

1 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. семена ким

2 ч.л. сол

1 1/2 ч.ч. хладка вода

1/4 ч.ч. зехтин

1 глава кафяв лук

2 скилидки чесън

1/4 ч.ч. нарязани пресни подправки - риган, мащерка, розмарин

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното в купа и оформете кладенче в него. В него добавете смления кимион и разбъркайте леко. Добавете водата на тънка струйка, като разбърквате с брашното. Важно е да не се получат бучки в сместа. Ако е необходимо, прецедете сместа през цедка, за да стане напълно гладка. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник.

2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. На умерен или слаб огън запържете нарязания на тънки полумесеци лук за около 8-10 минути, като го разбърквате през 2-3 минути. Добавете семената ким. Лукът трябва да се карамелизира и да стане златистокафяв. Две минути преди готовност, добавете смачканите с преса скилидки чесън. Разбъркайте. добавете нарязаните подправки и отново разбъркайте. Дръпнете сместа от огъня и оставете да изстине.

3. Добавете охладения карамелизиран лук с подправки към тестото за питките. Разбъркайте внимателно. Добавете и 1/4 ч.ч. зехтин и овкусете със сол. Разбъркайте.

4. Загрейте тиган за палачинки. Сипете няколко капки зехтин и с помощта на две лъжици оформете две малки питки. Пържете по 1-2 минути от всяка страна. Поднесете питките от нахут към къри.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти