Пияни моркови

Идеални за всяко месо

1 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

1 кг моркови
3 скилидки чесън
200 мл тъмна бира
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Морковите се белят и се режат надве. 

Кимионът се счуква в хаванче и се смесва с накълцания чесън, зехтина, оцета и бирата. 

Морковите се слагат в тава, овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се с дресинга.

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 45 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Сходни рецепти:

Как да си направите здравословен чипс от моркови
Как да мариноваме моркови

Крем супа от моркови
Сух таратор от моркови
Как да си приготвим морковен шейк

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти