Лозови сарми с леща и ориз

Защо не ?

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 буркан лозови листа (800 г)
150 г бисерен ориз
150 г кафява леща
50 г сушени кайсии
100 мл олио
2 стръка праз
1 лимон
1/2 връзка магданоз
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. суха мента
1/8 ч. л. канела
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лещата и оризът се сваряват до полуготовност.

Празът се нарязва на ситно и се задушава под капак в олиото и 200 мл. вода, докато омекне.

Прибавят се ментата, канелата, индийското орехче, нарязаните на ситно кайсии и магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и съдът се дърпа от огъня. 

Добавят се и отцедените ориз и леща, и се разбърква добре. 

От тази смес и лозовите листа се завиват малки сармички. 

Подреждат се в тенджера, заливат се с 1 л. вода и сока от лимона. Посоляват се и се притискат с чиния. Готвят се около 40 минути на слаб огън.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Ориенталски зелеви сарми

Лозови сарми с канела и стафиди

Сарми с праз лук и гъби

Зелеви сарми с млечен сос

Тракийски сарми

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти