Тракийски сарми

От българската кулинарна съкровищница

Тракийски сарми
Снимка: netinfo
1.33 от общо 3 гласа

Необходими продукти (за 12 сарми):
500 г свински гърди
9 листа точени кори за баница
1 стрък праз
2 домата от консерва
2-3 супени лъжици доматен сок
3-4 супени лъжици зехтин
50 г разтопено краве масло
1 жълтък
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме на умерен огън в зехтина. Месото накълцваме на много малки късчета и го добавяме при вече омекналия лук. Разбъркваме и оставяме продуктите на котлона за около пет минути.

Подправяме с чубрицата, червения, черния пипер и солта. В този момент слагаме доматите и доматения сок. Задушаваме на силен огън, докато сместа остане само на мазнина. Разтопяваме маслото. Взимаме три точени кори, намазваме всяка от тях обилно с масло и ги поставяме една върху друга.

Разрязваме ги на кръст, така че да се получат четири равни части. Във всяка от тях поставяме по около 1 и 1/2 - 2 супени лъжици от плънката. Внимателно завиваме сармите и ги нареждаме в намаслена тава. Ако случайно корите ни се разкъсат, завиваме внимателно сармата в още една кора.

Повтаряме действията, докато корите се изчерпат. Намазваме всяка от сармите с разбития жълтък. Печем ястието около 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като сармите се запекат, наливаме в тавата 1-2 пръста гореща вода и покриваме съда с кърпа, за да се задушат. След пет минути ястието е готово за консумиране.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти