Лодки от тиквички

Здравословни и апетитни

Лодки от тиквички
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
4 млади тиквички
2 глави пресен лук
5 скилидки пресен чесън (ако нямате - 2 скилидки стар)
100 г консервирана царевица
шепа пресен грах
шепа пресен зелен боб
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
връзка пресен копър
150 г тофу или някакъв вид сирене
зехтин, сол
кисело мляко за сервиране

Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги разрежете по дължина, за да получите ладийки. Издълбайте ги и отрежете ивичка от дъното, за да стоят стабилно. Посолете и оставете да се отцедят.

Нарежете зеленчуците - морковите, лука и чушките на кубчета, пресните скилидки чесън - обелете и смачкайте с нож, почистете граха от шушулките, зеления боб пък нарежете на парченца.

В дълбок тиган загрейте 2-3 супени лъжици зехтин и запържете за кратко лука. Щом стане стъклен, добавете чесъна, разбъркайте и прибавете морковите и чушките, след тях - граха и боба, а накрая - отцедените зърна царевица и вътрешността на една от тиквичките, нарязана на кубчета.

Задушавайте зеленчуците 4-5 минути, като ги разбърквате непрекъснато. Посолете и поръсете шепа наситнен пресен копър. Отстранете зеленчуците от огъня и добавете нарязаното на едри кубчета тофу или сирене.

Наредете в тава лодките и ги напълнете със зеленчуковата смес. Полейте ги с тънка струйка зехтин, покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете в загрята фурна за 50 минути на 180 градуса. В края на печенето отстранете фолиото и запечете отгоре.

Сервирайте тиквичките охладени, гарнирани с още малко зехтин или със сос от кисело мляко с чесън и копър.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти