Доматена салата с печен лук запечено и халуми

🍅🍅🍅

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

800 г домати

4 глави лук

200 г сирене халуми

200 г хляб с квас

1 връзка магданоз

1 скилидка чесън

1/4 ч.л. риган

90 мл олио

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте лука и го сложете в тавичка, застлана с пергаментова хартия. Залейте го с около 30 мл олиото и го поръсете със сол. Изпечете го на 200 градуса за 30-40 минути. След това го обелете и го нарежете на едро.

Смелете хляба с чесъна, ригана и около 30 мл олио. Изсипете трохите в тава и изпечете на 180 градуса за 8-10 минути.

Нарежете доматите на лодки. Наситнете магданоза.

В купа смесете лука, доматите и магданоза. Овкусете с останалото олио и сол.

Нарежете сиренето и го запечете в сух тиган от двете страни до златисто. Поднесете салатата със сиренето и ароматните трохи.

enlightened Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти