Пъстрата руска салата

Още един вариант на прочутата салата

2.5 от общо 8 гласа

Необходими продукти:

1 кг картофи
200 г пилешко бонфиле
200 г майонеза
200 г кисели краставички
100 г замразен грах
30 г каперси
3 средно големи моркова
3 яйца
1/2 глава лук
2 с. л. сок от лимон
2 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите и морковите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат без да се разкашкват. 

Яйцата се сваряват за 8 минути. Оставят се да се охладят. Обелват се и се режат на кубчета. 

Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се готви на пара. Реже се на кубчета.

Грахът се бланшира в гореща вода за 1–2 минути, отцежда се и се охлажда. 

Картофите, морковите, краставичките и лукът се режат на дребни кубчета и се смесват в голяма купа. Към зеленчуците се добавят грахът, каперсите, месото и яйцата. 

Майонезата се смесва с лимоновия сок и горчицата и се разбърква добре. 

Сосът се излива върху салата и се разбърква.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти