Засищаща палачинка с гъби

Чудесна за обяд и за вечеря

1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

900 г микс от пресни гъби
10 г сушени манатарки
2 стръка пресен лук
2 стръка мащерка
1 скилидка чесън
3 яйца
200 мл прясно мляко
50 мл светъл соев сос
50 мл зехтин
250 г краве масло
150 г брашно
125 г сирене „Моцарела“
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и се разпределят в 2 тави. Поливат се със зехтин и 30 мл соев сос. Поръсват се с мащерката, сол и черен пипер на вкус, и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 30 минути. 

Сушените манатарки се смилат в кафемелачка. 

Половината от печените гъби се накълцват и се смесват с 200 г меко масло, смлените манатарки, останалия соев сос, сол и черен пипер на вкус. 

Маслото се оформя като фитил, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник, за да стегне. 

Яйцата се разбиват с млякото, брашното, стрития на паста чесън, горчицата, сол и черен пипер на вкус. 

Останалото масло се загрява в тиган с термостойчива дръжка. Сместа се налива в него, поръсва се с накъсана моцарела и се пече около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлажда се и се гарнира с маслото от гъби, печените гъби и наситнен пресен лук.

Фритата „Капрезе“
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти