Талиатели с рагу „Строганов“

Бързи, апетитни, ароматни

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 г смляно месо от телешка плешка
500 г пресни талиатели
250 г кафяви печурки
200 г заквасена сметана (+ за сервиране)
300 мл телешки бульон
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. краве масло
1 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се наситняват, а гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат на филийки. Запържват се в половината масло. 

В друг съд се сгорещява останалото масло и се запържва каймата. 

Щом се образуват златисти трохи, се налива бульонът, овкусява се със соса „Уорчестър“ и се оставя да къкри на слаб огън, докато течността се редуцира. 

Прибавят се гъбите с лука и чесъна, сметаната и се готви още 1–2 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Пастата се сварява докато стане „ал денте“ или според указанията върху опаковката.

Поднася се с рагуто, малко заквасена сметана и наситнен магданоз.

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти