Свински котлети с пармезан на фурна

С полъх от Италия

2.6 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 свински котлета
200 г паста „Фусили“
100 г сирене „Пармезан“
4–5 чушки (разноцветни)
3 скилидки чесън
2 тиквички
2 моркова
80 мл зехтин
1 ч. л. майоран
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките, чушките и морковите се почистват и се нарязват на едри кубчета. Пармезанът се настъргва. 

В купа се смесват накълцаният чесън, риганът, майоранът, розмаринът, мащерката, сол и черен пипер на вкус, налива се зехтинът и се разбърква. 

Свинските котлети се намазват с ароматния зехтин, зеленчуците се слагат в тава и се заливат с останалия зехтин. Поръсват се с част от пармезана. Върху зеленчуците се слагат котлетите и също се поръсват с част от пармезана. 

Пекат се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, след което се обръщат, поръсват се с останалия пармезан и се запичат за 10–15 минути и от другата страна. 

Пастата се сварява до степен ал денте, отцежда се и се полива със студено пресован зехтин, овкусява се със сол и черен пипер. 

Котлетите се сервират със зеленчуците и пастата.

Вижте още рецепти:

Свински котлети с пресен лук

Пържолки с глазура

Свински пържоли с червен лук

Домашна шунка

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти