Пържолки с глазура

За ценители

Пържолки с глазура
Снимка: Бон Апети
1 от общо 2 гласа

Време за готвене – 20 минути (1 час за мариноване на месото)

Необходими продукти за 4 порции:
600–800 г свински вратни пържоли без кост

За маринатата:
50 мл кока-кола
50 мл червено вино
3 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. суха мащерка
1 с. л. сос „Уорчестър”

За глазурата:
200 г майонеза
4 жълтъка
1 с. л. горчица със синапени семена
5–6 стръка копър
4–5 зърна розов пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти за маринатата се поставят в подходяща купа и се разбъркват.

2. Продуктите за глазурата също се поставят в купа и се бъркат до получаването на еднородна консистенция, като пиперът се смила предварително.

4. Пържолите се оставят в маринатата да престоят около 1 час. Изваждат се, отцеждат се и се пекат на жар 8–10 минути от едната страна. След това пържолата се обръща, от изпечената страна се намазва с глазурата и се пече още 10 минути.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти