Средиземноморска агнешка яхния

Истинска феерия от цветове, вкусове и аромати

3.67 от общо 3 гласа
Необходими продукти

1 пакет папардели с яйца
700 г месо от агнешки бут (или плешка)
400 г домати на кубчета (от консерва)
100 г маслини „Каламон“ (без костилки)
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
400 мл телешки бульон
200 мл червено сухо вино
60 мл зехтин
100 г сирене „Пармезан“
2 стръка пресен босилек
1 с. л. брашно
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус 

Необходими продукти:

Агнешкото се реже на кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер, поръсва се с брашно и се пържи на няколко пъти в загрят зехтин, докато придобие тъмнокафява коричка от всички страни. Изважда се от съда. 

Лукът, целината и морковът се нарязват на кубчета и се запържват в същия съд, заедно с наситнения чесън. 

Прибавят се пушеният пипер, доматите, виното, захарта и бульонът, и се готви на много слаб огън около 2 часа. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Накрая се слагат разполовените маслини и наситненият босилек. 

Пастата се вари в голямо количество подсолена вода, докато стане ал денте. Отцежда се и по желание се полива с малко зехтин. 

Яхнията се сервира върху папардели, поръсена с настърган пармезан и босилек.

Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти