Рецептата на Дидо за октопод на фурна

Гръцка морска одисея от „Черешката на тортата“

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти

1 октопод
6-7 зрънца бахар
6-7 дафинов лист
2 ч. л. захар
2 с. л. оцет

Начин на приготвяне 

Извадете зъба на октопода и го оставете да ври под похлупак около час-час и половина.

Подправете водата с дафинов лист, бахар, оцет и захар.

Проверява се с шиш или тънък нож, когато минава свободно – готово!

Вижте допълнителните инструкции на шеф Манчев във видеото.

Махнете октопода от котлона и изчакайте да изстине.

Нарежете на парченца и сложете в тава. Покрийте един пръст със соса и печете до готовност.

Сервирайте със свежи зеленчуци и охладено узо.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Опитайте още предложения от „Черешката на тортата“:

"Лодки от цикория" по рецепта на Александра Богданска
От кухнята на Наталия Кобилкина: Нежни пилешки филенца
Рецептата на Гери Малкоданска за ароматна сьомга
Тортата на Тереза Маринова с бисквити, орехи и канела

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти