Пърленки със сирене

Храна, направена с отношение и любов

3.1 от общо 21 гласа
110 мин.
Необходими продукти

брашно - 500 гр 

вода - 300 мл

сирене - 150 гр 

масло - 50 гр 

олио - 50 мл 

суха мая 7 грама - 1 пакетче 

сол - 1 ч.л.

Ако решите да правите пърленки със сирене и някой ви каже, че няма да яде от тях, да знаете, че лъже. Лъже, защото няма човек, който да остане безразличен от аромата, който се носи, докато се изпичат в тигана. Тесто, в което има масло и сирене, съскащо примамливо от високата температура… После може да си го поръсиш с чубрица или шарена сол. Дори само пърленката ти стига да се нахраниш! А на какви ли кулинарни вълшебства е способна домакиня, която започва вечерта с това чудо!

Да се направят пърленки със сирене по тази рецепта на Mate Kitchen е по-скоро пипкаво, отколкото трудно. Тестото си е стандартно – брашно, вода, мая, сол. Имате малко повече работа по добавянето на сиренето и маслото и самото оформяне на пърленките. Истината обаче е, че всяка неустоима хапка от тях си струва времето, което ще им посветите. Това е храна, направена с отношение и любов и те се усещат дори само от факта, че се захващате с подобно готвене.

Ако искате вашите пърленки да са по-ефектни и красиви, може да ги изпечете на оребрен тиган. А като почитатели на къмпингуването сме просто длъжни да споделим с вас, че можете да си ги приготвите и при импровизирани условия. Правили сме ги няколко пъти – на открито, сред природата са още по-вкусни. И ще бъдат двойно по-оценени.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркайте маята с водата и 2-3 с. л. брашно на каша и оставете на топло за 12-15 минути да втаса.

2. Към втасалата мая добавете солта и брашното и замесете гладко тесто. Покрийте съда с домакинско фолио и оставете тестото да втаса леко - за 20-25 минути.

3. Готовото тесто разделете на 4 топки, които размесете с половината от маслото и оставете да престоят за 10-15 минути. През това време натрошете сиренето.

4. Разстелете топка на кора, намажете я с масло, сложете сирене, прегънете на две, пак размесете на кора, пак сложете сирене и премесете, като оформите пърленка с дебелина около 1 см.

5. Поставете така получената пърленка в затоплен и намазнен тиган, за да се изпече от двете страни.

Внимание: Съдържа сирене, брашно и масло, което може да предизвика алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти