Праз със зехтин

Интересна нова идея

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 2 моркова
  • 4 стръка праз
  • 1 глава лук
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. ориз
  • 4 стръка магданоз
  • лимонов сок
  • зехтин
  • сол
  • семена кимион

Начин на приготвяне:

Накиснете ориза в топла вода за 1 час.

Почистете морковите и ги разрежете на две по дължина. Нарежете всяка половинка на 3 парчета, под диагонал. Почистете праза и го нарежете на парчета със същата големина, като морковите, под диагонал. Обелете лука и го нарежете на четвъртинки.

Загрейте тенджера и сипете зехтина в нея. Подредете парченцата лук, моркови и праз. Разбъркайте, докато се запържат. Захлупете и оставете зеленчуците да се задушат, като разтръсквате тенджерата от време на време.

Поръсете зеленчуците със захар и сол. Добавете водата и оставете ястието да се задушава Изтискайте сока на лимона и го добавете.

Добавете прецедения ориз. Гответе на слаб огън 20-25 минути. Дръпнете от огъня и оставете ястието да си почине 10 минути.

В купичка поставете целите стръкове предварително измит магданоз. Поръсете с лимонов сок, сол, зехтин и черен кимион. Поставете половината магданоз в единия край на голяма чиния. До него сипете праз със зехтин.

Още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти