Наденица с бяло вино

С гарнитура от кисело зеле

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг истрийски наденички
200 мл бяло вино малвазия
1 кг картофи
100 г масло
400 г нарязано кисело зеле
сол и черен пипер
червена люта чушка
кимион
зехтин 

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете картофите, подсушете ги с кърпа. Поставете всеки картоф по дължина между две дървени шпатули и разрежете тънки филийки, но не до долу. Трябва да се получи картофено ветрило.  

Поставете картофите в загрята и намаслена тавичка. Поръсете със сол и намажете картофите с разтопено масло с помощта на четка. Печете на 220 C между 45 мин и 1 час.

Нарежете истрийските наденички на парчета по 4-6 см и ги запържете в зехтин за около 4-5 минути. Добавете виното, захлупете тигана и оставете да поври около 15 минути.

Изплакнете и подсушете киселото зеле. Поръсете го с прясно смлян пипер, семена кимион и зехтин.Сервирайте наденичките с красиво разрязаните запечени картофи и полейте соса върху картофите. В отделна купа сервирайте салатата от кисело зеле, украсете с люта чушка. 

Вижте още вкусни рецепти:

Чийз тост с телешки салам

Бяла пица с гъби и кренвирши

Вкусна наденичка с карамелизиран лук

Спагети пай с хамбургски салам

Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти