Кюфтета в сос от сирена

С два вида месо и три вида сирена

2 от общо 4 гласа
Необходими продукти

400 г смляно месо от свинска плешка
300 г смляно месо от телешки врат
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
3 стръка пресен лук
2–3 филии бял хляб
1 яйце
150 мл прясно мляко
70 мл зехтин
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. горчица
1 ч. л. семена от резене
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за соса:
300 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
150 г синьо сирене
100 г сирене „Пармезан“
100 г сирене „Грюер“
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Хлябът се накисва в млякото.Смляното месо се замесва в купа с наситнения лук, ригана стрития на паста чесън, горчицата, соса „Уорчестър“, наситнения магданоз, счуканите семена резене, половината от зехтина, сол, черен пипер, яйцето и отцедения хляб. 

Каймата се оставя в хладилник за 1–2 часа. От нея се оформят кюфтета с големината на орех, които се овалват в брашно, подреждат се в тава и се поливат с останалия зехтин. 

Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Брашното се запържва до златисто в загрятото масло. Наливат се млякото и сметаната. 

Пармезанът и грюерът се настъргват, синьото сирене се натрошава и се слагат в соса. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче. Ако има нужда се налива малко вода. 

Кюфтетата се слагат в соса и се готвят 5 минути. Ястието се сервира, поръсено с наситнен магданоз.

Други рецепти:

Картофени кюфтета с плънка

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Съветски бургери

Как се приготвят кюфтенца от магданоз

Още една рецепта за кюфтета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти