Съветски бургери

Защото и в онова време има добри попадения

1 от общо 5 гласа

Необходими продукти:

за тестото:
400 гр. картофи
300 гр. брашно
1 яйце
1 с. л. Олио
1 ½ ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сусам за поръсване
за пълнежа:
500 гр. телешка кайма
250 гр. сирене „Чедър“
30 мл. олио
2 филии бял хляб
1 глава лук
½ ч. л. пушен лют пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и намачкват.

Маята и захарта се разтварят в около 2 с. л. топла вода.

Картофите се смесват с олиото, брашното и солта.

Сипва се разтворената мая и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса в намазана с олио купа.

Хлябът за кюфтетата се накисва във вода.

Лукът се настъргва и се смесва с каймата, отцедения хляб, олиото, лютия пипер, сол и черен пипер на вкус.

Оформят се 6 кюфтета. Готвят се в загрят намазнен тиган до полуготовност. Охлаждат се.

Тестото се разделя на 6 топки. Всяка топка се изтънява, слага се резен сирене, отгоре кюфте и тестото се затваря добре.

Така оформените питки се подреждат в тава с незалепващо покритие и се оставят да втасат.

Мажат се с разбито яйце и се поръсват със сусам.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Кюфтета по чирпански
Кюфтета и тирамису
Кюфтета от фиде
Пълнени кюфтета с гъби и сметана

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти