Пълнени кюфтета с гъби и сметана

Любими ястия за любими хора

Пълнени кюфтета с гъби и сметана
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 кг кайма
300 г картофи
1 яйце
50 г кашкавал
черен пипер
чубрица
сол

За плънката:
400 г гъби
1 средна глава лук
3 супени лъжици заквасена сметана
50 г кашкавал
2 триъгълничета топено сирене
30 г масло
черен пипер на вкус
копър

Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Когато са готови, ги намачкваме с вилица. В купа поставяме каймата, добавяме картофите, яйцето, настърганият кашкавал, подправките и разбъркваме, за да се смесят всички продукти.

Почистваме лука и гъбите и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган загряваме маслото и прибавяме лука. Когато започне да става златист, сипваме гъбите и готвим до готовност на съставките. Идва ред да добавим сметаната, настърганият кашкавал и топеното сирене. Разбъркваме, овкусяваме с черен пипер и копър.

Оставяме плънката на котлона още около 1-2 минути, за да се разтопят кашкавалът и сиренето.

Разделяме каймата на 15-16 равни части. От всяка оформяме топка, която разстиламе леко върху дланта си и по средата поставяме 1-1 1/2 чаена лъжичка от плънката.

Каймата не трябва да се разстила тънко, за да не изтече пълнежът при печенето. Завиваме каймата около плънката и оформяме кюфте. Получените кюфтета трябва да са с размер малко по-голям от този на топка за тенис на маса. Поставяме ги в намазнена тава, притискаме ги леко с ръка и ги запечатваме отгоре с мазнина.

Печем ястието на 180-200 градуса до готовност. Когато кюфтетата са изпечени, по желание може да поставим тънко парче кашкавал върху всяко от тях. Връщаме отново във фурната за 1-2 минути, за да се разтопи кашкавалът. Поднасяме крайният резултат със свежа салата или гарнитура по ваш избор.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти