Гъбена яхния

Постна и много ароматна

4 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

500 г гъби „Кладница“
500 г печурки
800 мл зеленчуков бульон
150 мл червено вино
80 мл зехтин
1 консерва пасирани домати (400 г)
2 картофа
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. брашно
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват, печурките се режат недро, а кладницата се накъсва. Запържват се в половината от зехтина, до златисто.

Лукът, морковът и целина се режат на кубчета, а чесънът се накълцва. Запържват се в друг съд с останалия зехтин.

След като станат златисти, се сипва брашното и се запържва.

Добавя се доматеният концентрат.

Подправя се с кимиона и се наливат виното, бульонът и доматите.

Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в яхнията, заедно със запържените гъби. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

Вари се под капак на умерен огън, докато зеленчуците омекнат – около 30–40минути.

По желание се поднася с наситнен копър и листенца от целина.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:
Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти