Чийзкейк с тиква и шоколад

С фантастичен есенен вкус

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

за основата:
150 г пълнозърнести крекери
110 г краве масло
50 г печени орехи (със сол)
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
за крема:
600 г крем сирене
400 г печена тиква
190 г захар
150 г черен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар
4 яйца
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Крекерите за основата се натрошават добре или се смилат. Смесват се с разтопеното масло, канелата, джинджифила и захарта. 

Прибавят се и накълцаните орехи. Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 23 см, застлана с пергаментова хартия, като се притиска добре. 

Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда. 

Шоколадът за крема се разтопява. Тиквата се пюрира и се прецежда. Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата за много кратко, овкусява се с ванилова захар. 

Около една чаша от крема се смесва с разтопения шоколад и се овкусява с канелата. Останалият крем се разбърква с тиквеното пюре и джинджифила. 

Тиквеният крем се излива върху основата. Следва шоколадовият крем, слек което се заравнява. 

Чийзкейкът се пече около 50 минути в загрята на 150 градуса. 

Когато е готов, се оставя във фурната, да се охлади напълно. Изважда се и се прибира в хладилник за 6 часа. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти