Булгур със зеленчуци и халуми

4 порции за 1 час

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

100 г фин булгур
200 г сирене „Халуми“
200 г чери домати
2 глави червен лук
1 малък патладжан
50 г маслини каламон без костилки
50 мл зехтин

за магданозеното песто:
1 връзка магданоз
20 г орехи
50 мл зехтин
1/2 ч.л. самардала
1/4 ч.л. люто чили на люспи
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете булгура в подсолена вода. Отцедете го и го оставете да се охлади.

Нарежете патладжана на кубчета, посолете го и го оставете за около 20 минути, да излезе горчивата вода. Измийте, подсушете и изпържете кубчетата патладжан в 40 мл от зехтина.

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в останалия зехтин на умерен огън с щипка сол до карамелизиране.

Нарежете маслините на шайби, а чери доматите - на половинки.

В купа смесете орехите и зехтина, накъсайте магданоза, овкусете с лютото чили, самардалата и малко сол. Пасирайте.

В голяма купа разбъркайте булгура, лука, патладжана, доматите и маслините. Овкусете с магданозеното песто и разбъркайте.Нарежете халумито на филийки и ги запечете от двете страни до златисто в добре сгорещен грил-тиган.

Сервирайте салатата от булгур и зеленчуци със запеченото сирене.

Вижте още рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти