Апетитен тарт с гъби и спанак

За да обогатите менюто по време на пости

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

400 г копринено тофу
400 г бутертесто
300 г печурки
200 г спанак
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тофуто се пюрира със соевия сос, хранителната мая и сока от лимон.

Гъбите се белят, без да се махат пънчетата. Режат се на четири и се запържват в 2 с. л. Зехтин.

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в останалия зехтин.

Прибавя се и накълцаният спанак. Щом спанакът намали обема си, се овкусява със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.

В купа се разбъркват пюрираното тофу, гъбите и спанакът.

Тестото се реже на четири правоъгълника. Всяко парче се слага в голяма форма за брюле, така че да покрива и стените, излишното тесто се изрязва.

Сместа с тофу се разпределя във формите.

Пече се 35 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Тарт с чери домати
Веган тарта
Шоколадов тарт с касис
Пай с ягоди

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти