Тарт с чери домати

Тарт с чери домати

5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

500 г чери доматчета
2 с.л. олио/зехтин
1 с.л. мед
шепа галета
500 г бутертесто
1 яйце
100-150 гр сирене ементал/ грюер
шепа пресен босилек/ риган/ мента

Начин на приготвяне:

В тиган слагаме малко мазнина, 1 с.л мед (или 1 с.л. кафява захар), добавяме чери доматите (възможно най-малки като размер), посоляваме ги, захлупваме с капак и оставаме на котлона. Изрязваме бутер тестото по формата на тавичката, в която ще печем тарта.

Докато се задушават доматите разбиваме с вилица яйцето, с което ще намажем тестото.

В тавичката слагаме доматите (като не сипваме сосчето!), поръсваме с хлебните трохи (или галета), черен пипер, накъсваме пресен риган и босилек (може и сух), накрая слагаме и ементала.

„Захлупваме“ тарта и самото тесто оформяме като „борд“. Отгоре намазваме с яйцето цялото тесто.

Печем 20 мин на предварително загрята на 200 градуса фурна.

След като се изпече, оставяме да изстине за 5-10 минути, изливаме сосчето (ако е пуснало такова) и обръщаме тарта в чиния. Отгоре украсяваме с пресен босилек.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Веган тарта

Шоколадов тарт с касис

Пай с ягоди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти