Телешка супа с боб и гъби

Сгряваща и засищаща

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

500 г телешки джолан с кост
500 г печурки (не големи)
250 мл бяло вино
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
3 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Джоланът се залива с вода и се вари около 4 часа, заедно с моркова и половин глава лук, нарязани наедро, и стръковете мащерка.

Бульонът се прецежда.

Месото се реже на кубчета.

Гъбите се белят и се разполовяват.

Чесънът се наситнява и се запържва за кратко в сгорещения зехтин, добавят се гъбите и също се запържват.

Наливат се виното и 1 л от бульона, пуска се розмаринът и се вари около 20 минути.

Розмаринът се отстранява, добавят се месото и отцеденият боб. Готви се още около 5 минути.

Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти