Италианска сватбена супа

Празнична супа топчета по италиански

4 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

3 стръка стеблена целина

2 моркова

1 глава лук

1–2 скилидки чесън

100 г кускус

1 л пилешки бульон

1 шепа спанак

50 мл зехтин

сол на вкус

За топчетата:

400 г кайма смес

1 яйце

50 г сирене Пармезан

3 с.л. галета

2 стръка магданоз

1 скилидка чесън

сол на вкус

зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, целината, морковите и чесъна.

2. В тенджера загрейте зехтина за супата и запържете за кратко нарязаните зеленчуци.

3. Налейте бульона, посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат. Налейте около 1 л вода и оставете да ври на умерен огън.

4. За топчетата смесете каймата с настъргания пармезан и яйцето. Посолете, добавете стрития на паста чесън, галетата и накълцания магданоз.

5. Оформете малки кюфтенца и ги запържете за кратко в загрят зехтин до полуготовност.

6. Сложете кюфтенцата и кускуса във врящата супа и оставете на огъня, докато се сготвят и те.

7.  Прибавете листенцата спанак и дръпнете от котлона. Преди сервиране, по желание поръсете с още настърган пармезан и капки зехтин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти