Градинарска супа

С малко черен пипер отгоре за щипка пикантна топлина

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

картофи - 4 бр.

моркови - 4 бр.

домати - 3 бр.

тиквички - 1 бр.

чушки - 2 бр.

лук - 1 глава 

олио - 50 мл 

брашно - 1 с.л. 

магданоз - 5-6 стръка 

прясно мляко - 400 мл 

яйца - 1 бр.

сол на вкус

черен пипер на вкус

В началото на есента, когато все още не сме готови за тежките и гъсти месни чорби, купичка топла градинарска супа по рецепта на Mate Kitchen е винаги добре дошла на трапезата. Не че и тя не е гъста, напротив, но е значително по-лека и с нея преходът на стомаха към зимното хранене ще е по-плавен. А и е подходяща точно за този момент, когато вече ни се иска да хапнем нещо топличко, особено вечер.

Картофи, моркови, чушки, лук, тиквички, домати, магданоз – какво повече да иска човек от една градинарска супа. Но ако летните са по-често бистри и могат да се хапват студени, тази е с фина застройка от яйце и прясно мляко. И понеже се слага цялото яйце, трябва да сте изключително старателни с разбиването, за да не останат парченца неразбит белтък. Освен това, за разлика от летните супи, в които всички продукти се слагат сурови в тенджерата, тук запържваме лука и морковите заедно с брашното. Получава се фина запръжка, която придава по-плътен вкус и допълнителна гъстота. Няма нужда от фиде или ориз. Картофите и лъжицата брашно са напълно достатъчни.

Ще ви издадем нашата малка тайна за поднасяне на тази градинарска супа. Задължително й сложете повече магданоз и след като го разбъркате, не слагайте капака на тенджерата. Така се запазва свежият му зелен цвят. Супата е вкусна топла, но е и вряла. Така можете да усетите вкуса на зеленчуците. Малко черен пипер отгоре й придава щипка пикантна топлина. И става още по-добра, ако натрошите вътре малко сиренце.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете всички зеленчуци. Картофите, чушките и тиквичката нарежете на кубчета.

2. Налейте в тенджера 2 л вода и оставете да заври. Щом кипне, сложете вътре картофите, тиквичката и чушките. Посолете и оставете зеленчуците да се варят за 15-20 минути.

3. През това време обелете лука и морковите и ги нарежете на ситно.

4. Загрейте олио в тигана и задушете в него моркова и лука. След като омекнат, подправете със сол и черен пипер, поръсете с брашното, разбъркайте много добре и запържете за минута-две.

5. Прибавете тази смес към чорбата и пристъпете към подготовката на доматите. Обелете ги, почистете ги от воднистата част, нарежете ги на кубчета и ги прибавете в тенджерата при останалите зеленчуци.

6. Оставете супата да ври още десетина минути, а през това време пригответе застройката. За целта в купа разбийте прясното мляко и цялото яйце до гладка смес.

7. Дръпнете тенджерата от котлона и с черпака налейте от бульона при застройката, като бъркате интензивно. Щом двете смеси изравнят температурата си, върнете застройката в тенджерата и разбъркайте добре.

8. Поръсете с нарязан магданоз, разбъркайте и сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, брашно и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти