Салата от печени тиквички

Приготвени върху оребрена плоча

2.2 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

5 тиквички
2 стръка пресен чесън
4 стръка естрагон
4 стръка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка мента
2 стръка копър
90 мл зехтин
1 лимон
сол и пипер меланж на вкус 

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват добре и се режат косо на шайби с дебелина от 2 см. 

Слагат се в купа и се овкусяват с 40 мл от зехтина, сол и пипер меланж на вкус. 

Пекат се от двете страни върху нагорещена оребрена чугунена плоча (или тиган). 

Босилекът, естрагонът, ментата, магданозът, копърът и чесънът се наситняват и се разбъркват с настърганата кора от половин лимон, сока от целия лимон и останалия зехтин. 

Тиквичките се заливат с дресинга. 

Разбърква се и салатата се сервира веднага.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти