Салата от леща и патладжани

Поднесена с млечен сос и овче сирене

1 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

200 г зелена френска леща
200 г кисело мляко
200 г чери домати
150 г овче сирене
50 г печени орехи
150 мл зехтин
2–3 патладжана
1/2 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
1/4 връзка мента
1 с. л. сусамов тахан
1 с. л. сумак
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лещата се сварява в голямо количество вода, като се внимава да не се превари. Отцежда се, оставя се да се охлади и се залива с 20 мл от зехтина. 

Патладжаните се обелват, нарязват се на шайби с дебелина от 1 см, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават. Намазват се с 50 мл от зехтина и се изпичат на грил. 

Лукът се нарязва на полумесеци, доматите се разполовяват, магданозът, ментата и орехите се накълцват. 

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с останалия зехтин, сока от лимона, сумака, сол и черен пипер на вкус. 

Лещата, лукът, доматите, билките, патладжаните и орехите се разбъркват в купа и се подправят с дресинга. 

Киселото мляко се разбърква със сусамовия тахан. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Салатата се сервира с нарязано на кубчета сирене и с млечния сос. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти