Пролетна салата

Свежо предложение за новия сезон

1 от общо 1 гласа
10 мин.
Необходими продукти

моркови - 1 бр.

сладка царевица - 1/2 малка консерва

краставици - 1 бр.

копър - 3 стръка

зехтин - 50 мл

лимонов сок - 30 мл

сол на вкус

Съвсем не е задължително една пролетна салата да е на основата на маруля или някакви други зеленолистни зеленчуци, смятат от Mate Kitchen - понякога са нужни просто една краставица, морков, малко сладка царевица от консерва и няколко стръка пресен копър. Разбира се, зехтин и прясно изцеден лимонов сок за свежест. Въображението в кухнята може да създава вкуснотии и на ниска цена. В случая слагате край на студеното време с пролетна салата за по-малко от 5 лв. - а тя определено ще ви накара да се почувствате „живи“ след дългите студени и мрачни месеци.

Защото, ако трябва да сме честни, пролетта идва не с марулята, а с вкуса и свежестта на краставиците. Да, наистина, тях вече ги има целогодишно по магазините, но вкусът им е много дискусионен. Когато усетите онзи аромат на „истинска“ краставица, хрупкава, сочна и свежа, значи е време да прибирате топлите дрехи. И да обновите и менюто си, разбира се.

Рецептата за пролетна салата на Mate Kitchen се приготвя повече от лесно. Трябва само да нарежете краставицата и моркова на пръчици. Тук е запазена кората на краставицата, но имайте предвид, че може да си позволите това само ако зеленчукът е от проверен източник. В противен случай е препоръчително да белите винаги. За да не пострадат пръстите ви, ползвайте остър нож. Ренде, което прави пръчици, ще ви спести усилията. Само не стържете, защото ще се получи супа от краставица.

Другият свеж елемент в пролетната салата е копърът. Той се комбинира чудесно и с краставицата, и с моркова, и с царевицата. Ако решите да си правите задушена царевица за гарнитура към месо, непременно я поръсете с копър. Вкусът е много приятен.

Начин на приготвяне:

1. Обелете краставицата и морковите и ги нарежете на жулиени в купа.

2. Към тях прибавете отцедената царевица.

3. Посолете и разбъркайте.

4. Полейте със зехтина и лимоновия сок.

5. Поръсете с накълцан копър, разбъркайте и сервирайте веднага свежата пролетна салата.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти