Пита от тиквички с извара и кашкавал

Идеална както за предястие, така и за основно

5 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

тиквички - 3 броя

извара - 250 гр

кашкавал - 100 гр 

яйца - 3 броя 

лук - 2 глави 

чесън - 2 скилидки 

кисело мляко - 1 ч.ч.

брашно - 1 ч.ч. 

сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 

галета - 3 с.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Искате леко ястие на тема тиквички, но да не са пълнени или пържени? Тази пита от тиквички с извара и кашкавал е точно рецептата, която ви трябва. По-различна е от всичко, което сме свикнали да приготвяме с тиквички. Изключително вкусна е, особено когато е напълно охладена. Можете да я поднесете и като основно ястие, и като предястие за тези, които не се засищат с постно. С най-обикновена салата от домати и лук си подхожда чудесно.

С тази пита от тиквички на Mate Kitchen можете да изкушите дори дете, което отказва да яде тиквички, защото те са много добре замаскирани с извара, кашкавал и подправки. Ако добавите и кисело мляко за гарнитура, имате всички шансове детето ви да прояде тиквички, без даже да разбере.

В приготвянето на нашата пита от тиквички с извара и кашкавал няма нищо кой знае колко трудно. Имате да задушите нарязан на дребно лук и чесън заедно с настърганите тиквички. След това ги прибавяте към смес от брашно, кисело мляко, яйца и извара. Разбърквате всичко много добре и го изпичате на умерена фурна за около час. Кашкавалът е, за да омазни добре тиквичките, защото знаете, че те не обичат да им е сухо. Той придава и апетитен червен загар на питата.  Останалото е търпение докато питата изстине. Чакането определено си струва. Да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да си пуснат водата.

2. През това време обелете лука и чесъна, нарежете ги на дребно и ги сложете да се запържат в загрятото олио.

3. Изстискайте тиквичките с ръце и ги добавете при чесъна и лука, за да се задушат и те за няколко минути. След това ги дръпнете от огъня и ги оставете да се охладят.

4. В купа сложете киселото мляко и содата. Щом шупне, добавете яйцата, подправките, брашното и изварата и разбъркайте. Добавете изстиналите тиквички и разбъркайте докато се получи хомогенна смес.

5. Намажете тавичка с олио, поръсете я с галета и изсипете отгоре сместа с тиквичките. Печете я на 200 градуса и щом бухне леко и се запече, я изведете, покрийте с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната докато кашкавалът се разтопи и зачерви.

Внимание: Съдържа яйца, кашкавал, брашно и кисело мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти