Гъбена салата с мента

Бърза и лесна

2.17 от общо 12 гласа
30 мин.
Необходими продукти

600 г печурки (пресни)
80 мл студено пресован зехтин
4 филийки ръжен хляб
2 стръка мента
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон (+ кората от 1 лимон)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се, измиват се и се подсушават. След това се режат на много тънки парчета. 

Слагат се в купа и се овкусяват с накълцана мента, настъргана лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. 

Хлябът се препича и се натърква с чесън. 

Салатата се разбърква добре и се поднася върху филийките хляб. 

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти