Фритата с тиквички, сирене и джоджен

Лесна и интересна идея за бърз обяд или вечеря

2.75 от общо 8 гласа
90 мин.
Необходими продукти

8 яйца
150 г сирене смес (краве и овче)
3 тиквички
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
3 стръка джоджен
70 мл зехтин
3 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се разбъркват. Оставят се за 10 минути, да отделят водата си, след това се изстискват много добре. 

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин за 1–2 минути. Добавят се тиквичките и накълцаният джоджен, разбърква се и се готвят 3–4 минути. 

Яйцата се разбиват добре с киселото мляко и се подправят със сол и черен пипер. 

Запържените зеленчуци се дърпат от котлона и се смесват с разбитите яйца и половината натрошено сирене. 

Форми за брюле се мажат със зехтин. В тях се разпределя сместа и се поръсва с останалото сирене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути.

Прочетете още:

Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти