Яйца в картофени гнезда

Лесно и много вкусно безмесно основно

2.6 от общо 5 гласа

Необходими продукти:

6 яйца
900 г картофи
200 г пушен кашкавал
80 г краве масло
200 мл прясно мляко
20 мл олио (+ за намазване)
2 глави лук
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне много добре.

Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и още докато са топли, се намачкват с преса за картофи.

Прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Налива се и млякото и отново се разбърква.

Картофеното пюре се смесва с лука, настъргания кашкавал и наситнения магданоз.

Плитка тава с незалепващо покритие се намазва с олио. В нея от картофеното пюре се оформят 6 гнезда.

Във всяко се чуква по едно яйце. Пекат се 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.

Сервират се, поръсени с черен пипер.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти