Брускети с тапенада

Хрупкаво и вкусно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г ръжен или пълнозърнест хляб
250 г различни видове маслини
50 г филенца аншоа
50 г каперси
1 скилидка чесън
зехтин екстра върджин
1 връзка копър
пресен майорана
сокът от половин лимон
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на филии и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Нарежете всички продукти за тапенадата по отделно – аншоата, различни видове маслини без костилки, каперсите, сушените домати и пресните подправки първо на едро, а след това на възможно най-ситно. Смесете ги добре и овкусете с малко лимонов сок, копър, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

Натрийте топлите запечени филии с обелената скилидка чесън. Намажете тапенадата върху хляба и гарнирайте със ситно нарязан копър. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти