Шишчета с наденица и зеленчуци

Шишчета с наденица и зеленчуци

Шишчета с наденица и зеленчуци
Снимка: Аз ям!
1 от общо 3 гласа

Лятото определено е най-подходящото време за приготвяне на барбекю.

Тъй като наденицата е главен герой, както в портофолиото от продукти на Аз ям!, така и на скарата, ще ти дадем няколко полезни съвета:

1. Месото трябва да се пече бавно на слаб огън.

2. Скарата трябва да е винаги добре почистена, защото засъхналите остатъци от храна съдържат бактерии.

3. Скарата не бива да е в съприкосновение с огъня, защото той може да придаде на продуктите вкус на изгоряло.

4. Огънят трябва да е приготвен отрано, за да изпечете продуктите върху жарта, а не върху пламъците.

5. Точната температура? Трябва да можете да задържате ръката си на 12 см от жарта за 3 секунди, без да усещате силно парене.

6. Не оставяйте готовите шишчета непокрити, ароматът веднага ще привлече насекомите.

А това е същинската част – рецепта за наденица Аз ям! със зеленчуци.

Можете да изберете от Родопска, Софийска и Македонска наденица или да съчетаете трите вкуса.

Необходими продукти:

3 бр. наденица Софийска, Македонска и/или Родопска наденица Аз ям!
варена царевица 
3 бр. картофи
чери домати
жълта чушка
тиквички

Начин на приготвяне:

Картофите се изпържват в силно нагорещена мазнина.

На шишове последователно се нарждат зеленчуци и различни видове наденица Аз ям!.

Запичат се на барбекю или грил тиган за няколко минути.

Ястието се сервира с грилована царевица, пържените картофи и сос по желание.

Вижте още вкусни рецепти с кренвирши:

Чийз тост с телешки салам

Бяла пица с гъби и кренвирши

Вкусна наденичка с карамелизиран лук

Спагети пай с хамбургски салам

Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти