Печени картофи с пресни гъби и кашкавал

Печени картофи с пресни гъби и кашкавал

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • пресни картофи - 1.5 кг - 2.99 лв
  • гъби - 300 гр - 2.99 лв
  • кашкавал - 250 гр - 5.62 лв
  • тиквички - 2 бр - 0.60 лв
  • копър - 1 връзка - 1.29 лв
  • чесън - 3-4 скилидки - 0.24 лв
  • олио - 100 мл - 0.42 лв
  • риган - 1 ч.л. - 0.16 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Още един вариант на популярните в заведенията печени картофи, но този път с пресни гъби, тиквичка и кашкавал ни предлагат от Mate Kitchen. Ароматни и добре подправени с малко, но точните подправки – копър, чесън, малко риган и черен пипер. От вкусно-по-вкусно и от лесно по-лесно – предястие или пък основно, зависи колко сте гладни. Без сметана, за да е по-леко, а и защото тиквичките и гъбите дават необходимата сочност.

Дори и да не сте особено уверени в кухнята, ще се справите с приготвянето на нашите печени картофи с гъби. Само следвайте стъпките в рецептата и не спестявайте продукти, особено подправките. Заради комбинацията от по-неутралните картофи, гъби и тиквичка, ако не овкусите добре, ястието ви ще стане блудкаво. Ако не обичате чесън, сложете по-малко, за да не се натрапва или пък го премахнете изцяло, но тогава ще трябва да добавите една идея повече черен пипер. И гъбите, и тиквичките, и картофите го обичат, така че с него чудесно ще добавите нужната пикантност. По желание може да запържите тиквичките и гъбите в масло или в смес от олио и масло. То ще обогати допълнително.

Поднесете печените картофи с гъби и кашкавал топли, но не и горещи. Кашкавалът трябва да е мек и разтеглив, но твърде високата температура няма да ви позволи да усетите вкуса на тиквичките и гъбите. Затова, щом извадите тавичката от фурната, изчакайте 5 минути и след това сервирайте, съветват от Mate Kitchen.

Добър апетит!

 Сварете картофите и ги отцедете от водата.

 Загрейте мазнината в голям тиган и задушете предварително измитите и нарязани на полумесеци тиквички. Щом поомекнат, прибавете нарязаните на едро гъби. Гответе ги заедно няколко минути, овкусете със сух риган и сол и оставете да се задушават за още 3-4 минути.

 През това време нарежете картофите на половинки, ако са по-едри. Ако са дребни, ги оставете цели.

 Прибавете картофите в тигана и разбъркайте добре. Добавете накълцания чесън и копъра, залейте с 5-6 супени лъжици мазнина и най-отгоре покрийте с настъргания кашкавал.

 Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар, около 20 минути.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти