Хумус с майонеза

Кадифено мека и апетитна разядка

2.33 от общо 3 гласа
15 мин.
Необходими продукти

сварен нахут - 1 буркан 

майонеза - 100 гр 

зехтин - 70 мл 

лимони - 1 бр.

чесън - 3 скилидки 

сусамов тахан - 1,5 с.л. 

маслини - 10 бр.

магданоз - 1/2 връзки 

лед натрошен - 4 кубчета

червен пипер - 1 ч.л. 

сол на вкус

Добре познатите съставки със съвсем малка добавка и получавате изцяло нова разядка – хумус с майонеза. Крекери, гризини, сухари или просто домашен хляб – друго не му е нужно.

Тази наглед проста рецепта на Mate Kitchen, която се приготвя за броени минути, всъщност си има специфика. Много хора предпочитат да сложат всички съставки наведнъж и да ги пасират заедно. Да, факт, наистина така е по-лесно, но въпреки това ние не сме привърженици на този подход. Предпочитаме първо да пасираме нахута и след това постепенно да добавим останалите продукти за нашия хумус с майонеза.

Вероятно се питате защо добавяме лед, когато пасираме нахута. Причината е съвсем практична – с негова помощ разядката придобива по-пухкава и гладка консистенция. Опитате ли я, ще я усетите кадифено мека и без следа от неразбити парченца нахут. С добавката от майонеза ефектът е двойно по-силен. Единственият недостатък е, че за да приготвите хумус по този начин, ще ви трябва блендер. Ножовете на пасатора са по-малки и не достатъчно силни, за да се справят с леда.

Още един различен елемент в тази рецепта е добавката от пресен магданоз. Той придава свежест и характерен вкус. Допълва се много добре с нахута, както и с лимоновия сок и зехтина. Опитайте, ще ви хареса!

Хумусът, този пастет от сварен нахут е чудесна основа за различни интерпретации. С авокадо, с копър, с патладжан, с печени чушки, с маслини, със сушени домати… Всеки път можете да измисляте своя рецепта, да импровизирате и да се изненадвате. Ако имате своя любима рецепта на основата на пасиран сварен нахут, ще се радваме да я споделите с нас. Ние също обичаме експериментите в кухнята.

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа изсипете нахута и натрошения лед и пасирайте до хомогенност.

2. Добавете сусамовия тахан и лимоновия сок и пасирайте отново.

3. Добавете майонезата, червения пипер и сол на вкус. Отново пасирайте и накрая добавете нарязания на дребно чесън и магданоза. Пасирайте отново.

4. Поднесете в чиния, като гарнирате със зехтин и маслини.

Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти