Телешки ребра в сос „Хойсин“

Екзотично и апетитно

1 от общо 2 гласа
180 мин.
Необходими продукти

1 с.л. олио

6 бр. телешки ребра

2 големи глави лук

4 см корен джинджифил

1/2 връзка кориандър с корени

1 пръчка канела

2 звездички анасон

4 скилидки чесън

2 с.л. соев сос

1/2 ч.ч. сос „Хойсин“

1/2 ч.л. кафява захар

1 литър пилешки или говежди бульон

4 стръка пресен лук

1/2 ч.ч. печени безсолни фъстъци

Начин на приготвяне:

1. Сипете олиото в дълбок тиган или тенджера с огнеупорен капак и дръжки и го загрейте. Поставете телешките ребра с месото надолу. Запечатайте ги от двете страни до златисто кафяво. Извадете ги в чиния.

2. Нарежете лука на полумесеци. Скилидките чесън обелете и смачкайте леко с острието на ножа. Обелете и нарежете джинджифила на много тънки лентички. Запържете лука, джинджифила, чесъна и нарязаните на ситно корени и стъбла на кориандъра в същия съд от месото. Добавете пръчката канела и звездичките анасон. Гответе 8-10 минути, докато лукът започне да се карамелизира, като разбърквате периодично.

3. Към омекналия лук добавете сос „Хойсин“, соев сос, кафява захар и бульон. Разбъркайте добре и оставете сместа да заври. Върнете телешките ребра в съда. Изрежете кръг от пергаментова хартия според размера на съда и направете малка дупчица по средата. Поставете хартията и захлупете. Поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2 часа и половина. По средата на готвенето обърнете месото.

4. Сервирайте телешките ребра, гарнирани с варен ориз и сготвен на пара бок чой. Поръсете обилно със сос от месото, както и с нарязани на едро фъстъци, кръгчета пресен лук и листа кориандър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти