Създадено за Vegeta

Свинско месо с ориз и черен пипер

Топло, пикантно и ароматно

0 от общо 0 гласа
130 мин.
Необходими продукти

свинско месо - 800 гр 

ориз - 400 гр 

гъби - 200 гр

чушки - 3-4 бр.

моркови - 3-4 бр.

лук - 2 глави 

олио - 100 мл 

сух магданоз - 1 с.л. 

сол на вкус

черен пипер Vegeta на вкус

Няма да откажете порция топло свинско месо с ориз и черен пипер, нали? Този път ви предлагаме вечната класика, обогатена с повече зеленчуци и гъби и добре подправена със сух магданоз и повечко черен пипер. Топло, пикантно, ароматно и оризът е наситен с вкусове. Да си оближеш пръстите! И този път не ви трябва да добавяте още лютивина, стига ви само да си нарежете една свежа салатка.

За да си направите сочно свинско месо с ориз, месото трябва да е шарено, да има и мазнина в него. Тя, освен всичко друго, ще добави и вкус и аромат на ястието, а пък и оризът си има нужда от мазнина. Вратът е за предпочитане. Ако ползвате бут, ще стане на трески след двойната топлинна обработка. Тя се налага, тъй като на свинското му е нужно повече време да се сготви. С пилешко можете да си позволите да го запържите и след това да оставите да се досготви във фурната. Със свинското това е невъзможно, то задължително трябва да мине първо през тенджерата.

Любимото ни свинско месо с ориз носи на черен пипер. Става приятно пикантно, а ако черният пипер е едро смлян, вкусът му е още по-отчетлив. Ако искате бульонът да има по-хубав вкус, след първото отпенване на месото добавете вътре чаена лъжичка черен пипер на зърна. Този трик можете да прилагате и когато варите пилешко. Няма да съжалявате!

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на късчета и го сварете заедно с един морков и една глава лук, нарязани на едро, една чушка и сол на вкус. Варете го около 35-40 минути и отстранете от огъня.

2. В тенджера загрейте мазнината и в нея задушете на дребно нарязания лук, морковите, чушките и месото. След като зеленчуците поомекнат, добавете в тенджерата и обелените и нарязани на едро гъби.

3. Прибавете ориза и след като зрънцата станат стъклени, подправете със сухия магданоз, черния пипер и сол на вкус. Налейте 400 мл от прецедения бульон от месото и оставете да се вари на тих огън, като разбърквате регулярно докато цялата течност се усвои.

4. Прехвърлете всичко в тава, налейте още 800 мл бульон, разбъркайте добре и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете около 40-45 минути и поднесете.

Внимание: Съдържа сух магданоз, който може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти