Свинско контрафиле, оваляно в тиквени семки

И черен ориз за гарнитурат

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
150 г сурови тиквени семки
3 яйца
1 стрък салвия
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
100 г галета за овалване
брашно за овалване
зехтин за пържене

за гарнитурата:
250 г черен ориз
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Сварете черния ориз в голямо количество вода.

Отцедете ориза от излишната вода и го запържете за кратко в масло.

Прибавете магданоза и овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете месото на тънко и го поръсете с подправки.

Смесете смлените тиквени семки със 100 гр. галета, ригана, сух чесън и салвия.

Потопете месото в разбити яйце, оваляйте в сухите съставки и изпържете в зехтин.

Отнемете излишната мазнина с кухненска хартия и сервирайте с черния ориз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти