Свински медальон с ароматни билки и пюре от тиква

Есенен обяд

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 600 г свинско бонфиле
  • 2 стръка салвия
  • 2 стръка майорана
  • 5 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 1 кг тиква цигулка
  • 10 г пресен джинджифил
  • 50 г белени сурови тиквени семки
  • 1 глава чесън
  • 150 г масло
  • 1 люта чушка
  • сол и черен пипер
  • тиквено олио
  • зехтин
  • 50 г бренди 

Начин на приготвяне:

Разрежете тиквата на две половини. Почистете меката вътрешност със семките с помощта на лъжица. Поставете двете половини с кората надолу в постлана с хартия за печене тавичка. Разрежете небелена глава чесън на половина, по хоризонтал. Поставете по половин глава чесън във всяка половина тиква и посолете. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути. 

Почистете свинското филе от жили и мазни части с помощта на остър нож. Върху лист хартия за печене поръсете равномерно листата пресни подправки. Поръсете със сол, прясно смлян черен пипер и зехтин и поставете месото. С помощта на хартията завийте месото, притискайте го добре, за да полепне всичко по него.

Развийте хартията и запечатайте месото за 3-4 минути от всяка страна в загрята грил-тиган с малко мазнина. Прехвърлете месото в тавичка и го поставете във фурната за 10-15 минути на 180 градуса. Извадете месото и го оставете да почине 10-15 минути. След това го нарежете на не много тънки филийки, под ъгъл.

Загрейте соса от печенето на месото в тавичката. Добавете малко бренди, щом то се поизпари, добавете масло, за да оберете остатъците от карамелизираното месо и подправките. Редуцирайте соса за няколко минути.

Издълбайте вътрешността на печената тиква и я пасирайте в блендер заедно с прясно настърган джинджифил, нарязани люти чушки, сол, черен пипер, половината обелена глава печен чесън и кубчета масло. В сух тиган запечете тиквените семки докато започнат да се отварят. 

Сервирайте пюрето от тиква за основа, върху нея подредете свинските медальони. Поръсете с тиквени семки и глазура от бренди и масло, а за финал капнете малко тиквено олио.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти