Сьомга на фурна с хрупкава коричка

Лесна и бърза рецепта

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

сьомга - 4 парчета

галета - 2/3 ч.ч.

горчица - 2 с.л.

червен пипер - 1 ч.л.

сух чесън - 1/2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзки

прясна мащерка - 7-8 стръка

зехтин или олио - 70 мл

сол на вкус

черен пипер на вкус

Рецептата на Mate Kitchen е повече от лесна за изпълнение, но може да я ползвате и за специални поводи. Можете да я оваляте в подправките предварително и да я сложите във фурната непосредствено преди да я поднесете, за да бъде топла, ароматна и хрупкава!

Можете да ползвате рецептата за сьомга на фурна и в ежедневието, за бърза вечеря през седмицата. За хрупкавата коричка не ви трябва нищо кой знае колко специално - достатъчно е само галета и правилната комбинация от подправки, съветват кулинарите от Mate Kitchen. Мащерка, сух чесън, черен и червен пипер, магданоз и горчица. Зехтинът е за предпочитане пред олиото, тъй като той ще даде от своя маслинов вкус на рибата.

Не забравяйте, че сьомгата е риба, която няма нужда от много готвене. Ако я оставите твърде дълго във фурната, рискувате да изгуби своята сочност и да стане твърда, предупреждават от Mate Kitchen - освен това хрупкавата коричка ще изгори. Така че щом видите, че ароматният микс, в който сте я оваляли, стане наситено златист, я извадете. Имайте предвид, че готвенето продължава и след като сте я извадили от фурната, така че няма опасност да остане сурова.

Mate Kitchen препоръчва да поднесете сьомгата със свежа салата и по желание - хубава бутилка вино.

Начин на приготвяне:

1. В тава, покрита с хартия за печене, поставете рибата с кожата надолу. Овкусете със сол и черен пипер и намажете с горчицата.

2. В купа смесете галетата, зехтина, червения пипер, магданоза, мащерката и чесъна. Разбъркайте, докато се получи паста.

3. Намажете рибата с ароматната смес и я изпечете на 200 градуса за около 12-15 минути.

Внимание: Съдържа горчица и сьомга, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти