Шакшука с чоризо

Вкусно предложение за брънч

3 от общо 6 гласа
45 мин.
Необходими продукти

4 големи яйца от свободно отглеждани кокошки

1 скилидка чесън

1/2 глава лук

50 г наденица чоризо

2 консерви нарязани домати

4 бр. печени чушки

400 г нахут от консерва

100 мл сусамово олио

сол

лимонов сок

1 с.л. паста хариса

2 филии хляб с квас

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 2-3 с.л. олио в голям тиган с двойно дъно и огнеупорна дръжка. В него запържете нарязаните на ситно лук и чесън заедно с щипка сол, докато омекнат.

2. Нарежете наденицата чоризо на малки кубчета и запържете и тях, на по-силен огън.

3. Добавете нарязаните домати от консерва, както и нарязаните на едро печени чушки. Разбъркайте и оставете соса да къкри 15 минути.

4. Оформете 4 гнезда в соса и във всяко чукнете по 1 яйце. Пържете 2 минути. След това поставете тигана в предварително загрята фурна на 200 градуса под грила за още 1 минута. След изваждане поръсете шакшуката със сол и фино настъргана лимонова кора.

5. Отрежете две дебели филии хляб и ги запечете в добре загрят грил-тиган, от двете страни.

6. За хумуса сложете в блендер прецедения нахут от консерва, сусамовото олио, пастата хариса и лимоновия сок. Добавете сол и пасирайте до гладкост.

7. Намажете препечените филии хляб с хумус и поднесете с топлата шакшука с чоризо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти