Руло от свинско с ориз и череши

Апетитно основно с любопитна плънка

5 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

1 кг свинско контрафиле (цяло парче)
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
150 г пушен бекон
100 г черен ориз
60 г сушени череши
60 г краве масло
50 мл бренди
1 глава червен лук
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Оризът се измива и се сварява, заедно с един стрък мащерка. Отцежда се и се охлажда. 

Черешите се накисват в брендито. Лукът и беконът се наситняват и се запържват в маслото до златисто. 

Прибавят се другата клонка мащерка, предварително накълцана и черешите с брендито. (По желание се налива още бренди и се фламбира). Сипва се и оризът. Готви се 1–2 минути и се овкусява със сол и черен пипер. 

Месото се почиства от ципите. Реже се така, че да се разлисти, трябва да стане възможно най-тънко парче с голяма площ. 

Овкусява се със смес от намачкан чесън, накълцана мащерка, зехтин, сол и черен пипер. 

Плънката се охлажда леко, слага се върху месото, завива се стегнато руло и се завързва с конец. 

Прехвърля се в тава, застлана с пергаментова хартия и се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 1 час и 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. 

Фолиото се маха и се запича на 200 градуса, докато хване коричка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти