Пържени воденички

От азиатската кухня

3.5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг пилешки воденички
30 г пресен джинджифил
30 мл сусамово олио
30 мл соев сос
30 мл олио
2 зелени люти чушки
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава чесън
1 глава лук
1/4 ч. л. корейски лют червен пипер
2 зърна бахар
1 звездовиден анасон
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Воденичките се измиват и се сваряват във вода до готовност, заедно с нарязания на едро джинджифил, анасона и бахара, за около 40 минути. 

Една скилидка чесън се стрива на паста, а останалите се режат на едро. Половината от сусамовото олио и от соевия сос се разбърква с пастата от чесън. С получената смес се заливат отцедените воденички. Разбъркват се и се оставят да се мариноват за кратко. 

Лукът се реже на полумесеци, лютите чушки – на шайби, а сладките чушки – на едри кубчета. В уок се загрява олиото и в него се запържват чесънът, лукът и чушките. 

Добавят се воденичките и се запържват до златисто. Дърпат се от огъня и се поръсват с червения пипер и останалите соев сос и сусамово олио. По желание се поднасят със запечен сусам.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти