Пълнени тиквички с булгур и кайма

Много симпатични и не по-малко вкусни

5 от общо 3 гласа
90 мин.
Необходими продукти

6 кръгли тиквички
350 г телешка кайма (от врат)
120 г булгур (с варене)
100 г овче сирене
80 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 лимон
1 стрък мента
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се издълбават, а част от вътрешността им се запазва за плънката. Овкусяват се със сол, черен пипер и част от зехтина. 

Булгурът се сварява до полуготовност. 

Чесънът се накълцва и се запържва в останалия зехтин, заедно с накълцаната вътрешност на тиквичките. 

Добавят се каймата и булгурът. Овкусява се с мента, настъргана лимонова кора, сол, черен пипер и малко лимонов сок. 

Тиквичките се пълнят с тази смес. Отгоре се слага натрошено сирене. Готвят се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути.

"Хайвер" от тиквички - по изпитана руска рецепта

Овесени кюфтенца със зеленчуци

Солени палачинки от тиквички

Чипс от тиквички на фурна

Солен кекс с тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти