Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоа

Разнообразете трапезата с тази рецепта за паста

0 от общо 0 гласа
160 мин.
Необходими продукти

За пастата:

200 г брашно тип 00

50 г семолина

2 яйца

1 жълтък

1-2 с.л. смляно кафе

щипка сол

1 ч.л. зехтин екстра върджин

 

За гарниране:

4 х 75 г сирене Бурата

2 глави червен лук

20 г масло

40 г захар

2 стръка мащерка

250 г маслини Каламата

1 консерва филенца аншоа

100 мл зехтин екстра върджин

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За пастата пресейте брашното и го изсипете върху плота. Добавете семолината и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата и добавете жълтъка. Добавете сол и зехтин и започнете да разбърквате с вилица, постепенно добавяйки брашното. Добавете 1 с.л. мляно кафе и омесете тесто. Извадете тестото върху плота. Поръсете още 1 с.л. мляно кафе върху плота и месете тестото, докато то поеме кафето. Оформете топка, увийте във фолио и поставете в хладилник за 2 часа.

2. Разточете тестото леко с ръце и го пуснете през машина за паста, на най-широкия размер. Поръсете тестото с брашно и пуснете отново през машината. Продължете да изтънявате и издължавате тестото през машината, докато получите дълъг и тънък лист. С помощта на нож изрежете краищата на тестото, след това го разрежете на две половини. Нарежете всяка половина на ленти с ширина 1-1 1/2 см с помощта на нож за паста.

3. Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте тиган със зехтин и масло. Щом маслото се разтопи, добавете лука заедно с щипка сол. Щом лукът започне да се запържва, добавете захар и цели стръкове мащерка. Захлупете съда и задушавайте 15 минути, на слаб огън. Ако е необходимо, добавете от водата за пастата.

4. Пуснете папарделе в тенджера с вряща подсолена вода и варете 3-4 минути. Прехвърлете пастата в тигана с лука и разбъркайте за минута. Добавете сушените маслини и разбъркайте.

5. Сипете папарделе с кафе, лук и маслини в дълбока чиния. Гарнирайте с няколко цели филенца аншоа и топка бурата. Поръсете с листенца мащерка, щипка мляно кафе и струйка зехтин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти