Пилешки дробчета по селски

Незаменимо родно ястие

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

пилешки дробчета - 500 гр

лук - 2 глави

чушки - 2 бр.

домати - 2 бр.

магданоз - 1/2 връзки

масло - 50 гр

олио - 30 мл

сол на вкус

черен пипер на вкус

Пилешките дробчета по селски са семпло, непретенциозно и лесно за приготвяне нашенско ястие. Всяко уважаваща себе си кръчма ги има в менюто си, но не навсякъде ги приготвят добре. От Mate Kitchen знаят едно място, което винаги ще ви сервират пилешките дробчета по селски еднакво вкусни и добре направени - собствената ви кухня.

Списъкът с продукти е скромен – пилешки дробчета, лук, чушки, домати и магданоз за аромат. Икономично ястие, но пък много вкусно. За малко повече от 5 лв. може да нахраните четирима души. А пък и сосът, който се получава – може да не е много, но пък е толкова вкусно да топне човек залък в него. Ако хлябът е мек, е истинско блаженство.

Бихте могли да приготвите пилешките дробчета и по-бързо, като си спестите варенето и директно ги запържите. Нашата препоръка обаче е все пак да ги сварите, особено ако ги готвите през лятото. Това е субпродукт и ако не се сготви добре, се разваля по-бързо. Освен това може да предизвика дискомфорт при хората с по-чувствителен стомах.

Може да поднесете вкусните пилешки дробчета по селски със салата от пресни сезонни зеленчуци, както и с туршия през зимата също вървят добре. На нас са ни особено любими в компанията на нещо лютиво и чаша студена бира. Изборът на напитка, все пак оставяме на вас и ви пожелаваме добър апетит и споделени вкусни моменти.

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре пилешките дробчета и отцедете в гевгир. След това ги сложете в тенджерка с подсолена вода и сварете за около 20-25 минути.

2. Извадете от водата и ги отцедете.

3. В тиган разтопете маслото и сложете сварените пилешки дробчета да се позапържат леко от двете страни за около 4-5 мин. Прибавете нарязаните лук и чушки.

4. Задушете под капак за около 20 мин. При нужда добавете олио. След това добавете доматите. Овкусете със сол и черен пипер.

5. Пържете, докато изври водата.

6. Сервирайте пилешките дробчета по селски топли и поръсени с магданоз.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти